De Staat - Red, yellow, blueDe-Staat-Red-yellow-blue.png
De Staat - Red, yellow, blue 2De-Staat-Red-yellow-blue-2.png
De Staat - Red, yellow, blueDe-Staat-Red-yellow-blue.png
De Staat - Red, yellow, blue 2De-Staat-Red-yellow-blue-2.png

video


Red, Yellow, Blue

Door De Staat

3 -CD
Op voorraad
€ 24,99
€ 24,99
verwachte levertijd
Voor 14u besteld, vandaag verzonden
verwachte leverkans
100%
releasedatum
02-06-2023
pre- en suffix
06024 5522435
import
No (Holland)
barcode
0602455224354

In November 2021 startte De Staat met hun project red, yellow, blue. Na meer dan 1,5 jaar zal het project zijn apotheose bereiken in Juni 2023 en maakt de band alle kleuren compleet. Hierop zijn nummers te vinden zoals: Who’s Gonna Be The GOAT? (yellow), Look At Me (red) en Running Backwards Into The Future (blue)

Er was tijdens de pandemie meer rust en ruimte om gezamenlijk aan nieuwe nummers te werken. Bovendien was de nieuwe studioruimte in De Basis (voormalig Doornroosje) de ideale plek hiervoor. Tijdens het creatieproces merkten ze dat er verschillende stijlen terugkeerden in hun demo’s – allemaal met het herkenbare, eigen geluid. Nadat de eerste nummers klaar waren, werden ze voor het gemak onderverdeeld in primaire kleuren. Die drie kleuren staan voor gemoedstoestanden: rood voor de duistere kant, geel voor de lichtvoetige dansbare nummers en blauw voor melancholie. Samen vormen ze het volledige spectrum van wat De Staat op dit moment is. Toen ze dat eenmaal voor zich zagen, konden ze binnen die kaders de grenzen opzoeken. Deze werkwijze gaf vooral richting voor het verdere schrijfproces en al gauw werd duidelijk dat dit geen album ging worden. Zijn het drie EP's? Drie playlists? Eén album? Misschien wel alles van dat.

Daar waar Torre altijd de muziek schreef, is de band meer dan voorheen betrokken geweest bij het schrijven van nieuwe nummers. Hierdoor ontstonden er tracks die anders niet waren geschreven. Andrew Scheps is de mix engineer van deze nummers. Hij ontving Grammy awards voor zijn werk aan Red Hot Chili Peppers' Stadium Arcadium, Adele's 21 en Ziggy Marley's Fly Rasta.

Tracklist

Red
1. Look At Me
2. Head On The Block
3. Some Body
4. Paying Attention
5. Burning The Flag
Yellow
1. Who’s Gonna Be The GOAT
2. Danger
3. Peace, Love & Profit
4. Bombti
5. Numbers Up
Blue
1. One Day
2. Someone To Be
3. Running Backwards Into The Future
4. Take Root
5. What Goes, Let Go

VelvetMusic.nl maakt gebruik van cookies

Door onze site te gebruiken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Meer informatie in onze privacyverklaring

Ik ga akkoord