nieuwsbrief week 44

Header Nieuwsbrief
Feest met Smit Jr., veren in de wind, tweespalt op de Kimbieberg, huisfeesthypnose en een met neon bekladde Botticelli. De nieuwsbrief van deze week. 
 

Album van de Week

Personal Trainer is een speeltuin, meer nog dan alle vier miljard bands waar Willem Smit verder nog in speelt of heeft gespeeld (Canshaker Pi, Steve French, Palio Superspeed Donkey, The Industry, et cetera). Op debuutalbum Big Love Blanket geen bewijsdrang maar louter plezier. Over wie zijn invloeden zijn doet Smit ook helemaal niet geheimzinnig: wie luistert, hoort Pavement, Parquet Courts, Arctic Monkeys, The White Stripes, Scram C Baby (met Smit Sr.) maar bovenal een bouillabaisse van de jonge Nederlandse rammelindiescene waarin Smit al jarenlang een spil is. Big Love Blanket viert. Wat? Dat mag je zelf invullen. Dat het je verjaardag is, dat je net naar Berlijn bent verhuisd, dat je een Oscar hebt gewonnen, een vriendin hebt, voor de beste van tweede kwaden hebt gestemd, nog nooit Pulp Fiction hebt gezien... Wat het ook is, Personal Trainer is je soundtrack. Dance! (CD/LP)
 

Nieuw binnen

Windveren, de nieuwe Boudewijn de Groot, mag aanvankelijk wellicht vertrouwd klinken, tussen de regels schemert een roerige tijd  door. De Groot verloor in korte tijd goede vrienden als Jan Rot en Henny Vrienten, stopte hij met optreden en moest hij zijn muziek opeens op afstand opnemen - in plaats van met een band in een studio. Het maakt de twaalf liedjes op Windveren des te fraaier en fragieler. (CD/LP)
Phoenix haalt Botticelli naar het heden. Alpha Zulu, het eerste album van de Franse formatie in vijf jaar, ontstond te midden van 's werelds voornaamste schilders en werd geheel opgenomen in een door COVID-19 gesloten Louvre. De rechttoe rechtaan popsound van de band is er niet beduidend anders op geworden. Het regent 'gewoon' weer hits, het duet met Ezra Koenig van Vampire Weekend voorop. Alsof het niets is. (CD/pre-order LP)
Mount Kimbie doet een Speakerboxx/The Love Below. De twee leden van het Engelse duo wonen aan andere kanten van de planeet en maakte voor MK 3.5: Die Cuts / City Planning ieder hun eigen album. De helft van Dom Maker is poppy en melodieus (met o.a. slowthai, Danny Brown en James Blake), de tweede helft van Kai Campos oeverloos experimenteel. (CD/LP)
Soms zegt een albumhoes genoeg: op het tweede album van het Londense Ezra CollectiveWhere I'm Meant To Be, is het hen vooral om het samenzijn te doen. De muziek, vol dub, reggae en Afrobeat à la Kuti, brúíst. Een vrijwel nimmer aflatende drumkick maakt van het geheel een hypnotische ervaring. Ezra Collective doet vastberaden zijn ding (met een beetje hulp van Sampa the Great en Kojey Radical). Kom gerust een beetje dichterbij. (CD/LP)
Verder is er deze week nieuwe muziek verschenen van onder meer Sohn (LP), The Haunted Youth (CD/LP), Spoon (LP) en meer. 
 

Pre-orders

Het muzikale dagboekje van MaanLeven, verschijnt op 9 december op vinyl.
Meer zwaarmoedige postpunk van het Ierse The Murder Capital: Gigi's Recovery (20 januari) (CD/LP).

VelvetMusic.nl maakt gebruik van cookies

Door onze site te gebruiken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Meer informatie in onze privacyverklaring

Ik ga akkoord