Nieuwsbrief - week 32

Header Nieuwsbrief
We naderen september, als vanouds weer een tjokvolle releasemaand. Voor nu is het nog heel even stilte voor de storm. Wij visten de krenten uit de komkommersalade.
 

Album van de Week

Het is nog heel even komkommertijd (op muziekgebied dan), dus tijd voor een album van de week dat aanvoelt als de eerste duik in een koud meer waar het ruikt naar dennennaalden, wegwerpbarbecues en blauwalg. Cass McCombs maakte zijn tiende album Heartmind samen met producer Ariel Rechtshaid, die met onder meer HAIM's Women in Music Pt. III en Vampire Weekend's Father of the Bride wel bewezen heeft een goede hittegolfplaat te kunnen maken. Maar Cass McCombs, verhalend songwriter en vooral meestersatirist, blijft Cass McCombs en dus neemt zelfs de 'hit' op Heartmind ('Belong To Heaven' met gastvocalen van Danielle Haim) de nodige absurdistische wendingen. Denk aan Rumours, denk aan The Cure ten tijde van Wish, denk aan een psychedelische doppelgänger van Bill Callahan. Zoiets.
 

Nieuw binnen

Geen enkele andere artiest had eerder vijftig (vijftig!!!) nummer 1-hits in de Amerikaanse dance charts. Madonna viert het met een megacompilatie - en daar móét bij gedanst worden. Op Finally Enough Love dus vijftig remixen van al die nummer -1's. Van 'Holiday', 'Vogue' en 'Material Girl' tot '4 Minutes', 'I Don't Search I Find' en 'Bitch I'm Madonna'.
Hoe beter je honderdduizenden nieuwe fans te bedanken voor hun toewijding dan met een album getiteld Get Fucked. Juist ja. Het tweede album van de Australische viral punksensatie The Chats is nog botter, sneller en smeriger. Tekstueel hebben de muzikale aanklachten tegen late betalingen, kaartjescontroleurs en de prijs van een pakje sigaretten weinig om het lijf - en dat maakt het des te leuker. 
Hot Chip wilde jarenlang vooral op LCD Soundsystem lijken (moeiteloos cool, ritmisch feilloos en met de nodige pathos), maar op Freakout/Release lijkt de band te beseffen toch meer een Metronomy te zijn (feestelijk, catchy en af en toe best een beetje goofy). Het achtste album van de Londenaren blaakt van een nieuw gevonden zelfvertrouwen en is op z'n best als het allemaal net wat te veel is. 
Hoewel ze altijd in het heavy-bakje zullen belanden, is Heilung uitgesproken géén metal. Moge dat duidelijk zijn. Op Drif is het wederom quasi-traditionele folk, zij het van het allerduisterste kaliber, dat de gong slaat. Het internationale gezelschap zoekt geen grenzen op maar overschrijdt ze met een eclectische, etnografische zwerftocht door een prehistorisch Europa dat nooit heeft bestaan.

 

Verder zijn er deze week nieuwe releases uitgekomen van onder meer Demi LovatoMotorpsycho en American Aquarium.

 

Pre-orders

Troubadour Bill Callahan spiegelt de wereld op zijn aankomend opus Ytilaer (14 oktober).
Twee alt-country-talenten - Waxahatchee en Jess Williamson - bundelen hun krachten op I Walked With You a Ways (14 oktober).

VelvetMusic.nl maakt gebruik van cookies

Door onze site te gebruiken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Meer informatie in onze privacyverklaring

Ik ga akkoord