Balthazar-Fever

Fever

By Balthazar

1 -CD
€8.99
In stock @ Velvet Music Leiden
€8.99
estimated delivery time
Voor 14u besteld, vandaag verzonden
estimated delivery chance
100%
release date
24-01-2019
pre- and suffix
PIASRC 1055
import
No (Holland)
barcode
5400863003746

Het was lang onduidelijk wanneer we een nieuwe plaat mochten verwachten van onze favoriete Zuiderburen. Maarten Devoldere was druk bezig met Warhaus, Jinte Deprez maakte als J. Bernardt een schitterend album en Simon Cassier lanceerde Zimmerman. Echt rust hebben de bandleden dus niet gehad tussen Thin Walls uit 2015 en nieuw album Fever, maar de batterijen zij hoorbaar volledig opgeladen.

Het duurde door alle succesvolle uitstapjes wat langer dan gepland maar in de herfst van 2018 verscheen daar dan de eerste single Fever waarmee meteen duidelijk werd dat er nieuwe weg wordt ingeslagen.De muziek blijft mysterieus, maar de melancholie is meer naar de achtergrond verdwenen. Onder anderen een olijke marimba, een pompende beat en castagnetten krijgen de ruimte en op die manier komt de zon eerder dan gepland onze woonkamers weer in. Ook is te horen dat een vleugje dansbare elektronica eerder regel dan uitzondering is en dat is geenszins een probleem.

Fever is namelijk een plaat die meer dan genoeg nieuwe dingen probeert om als een fris, sterk Balthazar album te klinken zonder uit het oog te verliezen wat deze band zo goed maakt. Helaas is dit het laatste album waar violiste Patricia Vanneste op meespeelt, maar gelukkig is haar rol niet summier en het afscheid een hele mooie.


VelvetMusic.nl uses cookies

By using our site, you agree to the placement of these cookies.
More information in our privacy statement

I agree