Het is bijna een klassieke reeks in de levensloop en biografie van veel bands; een verrassend debuutalbum, de moeilijke tweede en het kritieke derde album. Op dat vlak zal Mister and Mississippi met haar nieuwe album beslist geen stijlbreuk plegen. Gedomineerd door een zwaar en donker geluid van synthesizers, bas en drums, geserveerd met majestueuze gitaarmelodieën en sterke vocalen, laat de band zich van een hele nieuwe kant zien.

Voor de opnames van het album heeft Mister and Mississippi zich voor een periode van een paar maanden terug getrokken in Kytopia in Utrecht. Onder begeleiding van producer Simon Akkermans heeft de band in zijn Epic Rainbow Unicorn Studio het startpunt van haar muzikale ontdekkingsreis gevonden. Uren, dagen en weken zijn er besteed aan het vinden en realiseren van een coherente sound, die ook in variatie en dynamiek kan blijven boeien.

Met dit album slaat Mister and Mississippi geen nieuw hoofdstuk open, maar is het viertal begonnen aan een nieuw en ander boek. Dat zal ook in de liveshows duidelijk naar voren komen. De band zet live een steviger geluid neer dan we tot dusver gewend zijn, ondersteund door een meer dynamische visuele beleving.