Villagers-Fever-dreams

video


Fever Dreams

Door Villagers

1 -CD
€ 16,99
Op voorraad @ Velvet Music Leiden
€ 16,99
verwachte levertijd
Voor 14u besteld, vandaag verzonden
verwachte leverkans
100%
releasedatum
20-08-2021
pre- en suffix
WIGCD 463
import
No (Holland)
barcode
0887828046324

Escapisme is op dit moment een noodzakelijk streven en Conor O’Brien volgt dit betoverend op met 'Fever Dreams', het vijfde studioalbum van Villagers. Het album werkt zoals alle andere goede albums – het wordt een vorm van transport; het neemt je mee van waar je bent en zet je weer elders neer.

De songs kwamen tot stand op diverse plaatsen en kwamen uit alle hoeken. Via bekenden op het County Meath’s Another Love Story Festival of op een avond nachtzwemmen op het Into The Great Wide Open Festival, maar ook geinspireerd door Flann O’Brien, Audre Lorde, David Lynch, L.S. Lowry of de bibliotheekmuziek van Piero Umiliani en Alessandro Allesandroni en jazz van Duke Ellington en Alice Coltrane.

De nummers zijn gescheven over een periode van twee jaar en vormden het frame toen ze werden opgenomen met studiosessies met de hele band eind 2019 / begin 2020. Gedurende de lange en langzame ‘pandamic days’ verfijnde Conor de nummers in zijn kleine thuisstudio in Dublin en werd het album later gemixed door David Wrench (Frank Ocean, The XX, FKA Twigs).

VelvetMusic.nl maakt gebruik van cookies

Door onze site te gebruiken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Meer informatie in onze privacyverklaring

Ik ga akkoord