Mustafa-When-smoke-rises

video


When Smoke Rises

Door Mustafa

1 -CD
€ 16,99
€ 16,99
verwachte levertijd
4 werkdagen
verwachte leverkans
100%
releasedatum
28-05-2021
pre- en suffix
RPS 004CD
import
No (Holland)
barcode
0889030500427

When Smoke Rises is het debuutproject van dichter en songwriter Mustafa. Zijn singles Stay Alive en Air Forces werden bewonderd en goed ontvangen door collega-artiesten, critici en fans en diende als een krachtige introductie van een nieuwe stem in de muziek. Beide nummers staan ook op When Smoke Rises. Ze zijn een voorbeeld van de stijl die Mustafa beschrijft als ‘inner city folkmusic’ die muzikale inspiratie vindt bij folk grootheden als Joni Mitchell, Bob Dylan en Richie Havens.

Mustafa begon met het maken van muziek na het verlies van goede vrienden door wapengeweld. Veel van zijn muziek is gericht tot die overleden vrienden en tot zijn wijk in Toronto, Regent Park.
De video voor "Stay Alive" bevat prominent beelden van Regent Park, een van de eerste woningbouwprojecten in Noord-Amerika en een van de grootste herontwikkelingsprojecten op het continent. Mustafa's ervaring met het zien veranderen van de blokken, de gemeenschap en de cultuur die hem hebben voortgebracht in iets onherkenbaars, is een verhaal dat zich afspeelt in buurten over de hele wereld - de binnenstad van waaruit zijn folk nummers worden geboren. 

VelvetMusic.nl maakt gebruik van cookies

Door onze site te gebruiken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Meer informatie in onze privacyverklaring

Ik ga akkoord