Movie-La-llorona

video


La Llorona

Door Movie

1 -DVD movie
€ 7,99
€ 7,99
verwachte levertijd
5 werkdagen
verwachte leverkans
100%
releasedatum
23-10-2020
pre- en suffix
074 QN33819
import
No (Holland)
barcode
5051083162760

La LLorona is een film van de Guatemalteekse cineast Jayro Bustamante (Ixcanul, Temblores). Een magisch-realistisch en politiek drama, waarin een familie wordt achtervolgd door een duister verleden.

Dertig jaar na de burgeroorlog in Guatemala wordt oud-legeraanvoerder Enrique Monteverde veroordeeld voor zijn aandeel in de genocide, maar door een vormfout gaat de inmiddels bejaarde man vrijuit. Terwijl de protesten van de bevolking op straat steeds luider klinken, trekt hij zich met zijn familie en personeel terug in zijn luxueuze woning. Met de komst van de mysterieuze Alma, een nieuwe Indiaanse bediende, beginnen de gruweldaden uit het verleden de familie te teisteren.

LA LLORONA is onderdeel van een drieluik, waarmee regisseur Jayro Bustamante de problemen in zijn thuisland Guatemala aankaart. In zijn Zilveren Beer-winnende film IXxcasCANUL (2015) ging het over de achtergestelde positie van de Maya’s, en met Temblores (2019) richtte hij zijn pijlen op de discriminatie van homoseksuelen. Met LA LLORONA legt Bustamante een pijnlijk stukje geschiedenis bloot: de burgeroorlog in de jaren ’80.

VelvetMusic.nl maakt gebruik van cookies

Door onze site te gebruiken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Meer informatie in onze privacyverklaring

Ik ga akkoord