nieuwsbrief - week 33

Header Nieuwsbrief
Tegen de furie van Muse is niet op te boksen, in ieder geval niet op het eigen terrein van de band uit Devon. En dus schitteren de overige sterren van deze week - Julia Jacklin, Tim Knol, Ezra Furman en Marcus King - geheel op eigen wijze. 
 

Album van de Week

Was Crushing het hartverscheurende slotakkoord van een lange relatie, dan is PRE PLEASURE nog nét niet helemaal een volgend hoofdstuk voor Julia Jacklin. De singer-songwriter uit Sydney maakt zich op haar derde studioalbum klaar om weer plezier te maken. Thematisch grijpt Jacklin daarom terug op onbezorgde jaren, op zoek naar het recept voor nieuw geluk. "I quite like the person that I am / Am I gonna lose myself again?" zingt ze opnieuw en opnieuw op 'I Was Neon'. Het zijn mantra's die op PRE PLEASURE af aan toe aan het recente werk van Mitski doen denken, zij het in een wat zachtere, pastelkleurige vorm. Zoals ook Mitski, grossiert Jacklin in krachtige, empowering popsongs - met onder de oppervlakte nog altijd heel wat vlijmscherp gepend leed. 
 

Nieuw binnen

Wordt Muse door de tijd ingehaald, dan gaat Muse gewoon nóg wat harder rennen, blijkt op Will of the People. Zoals de band het zelf zegt op het grootser-dan-grootse slotnummer: 'We Are Fucking Fucked'. Zo fucked, dat zelfs Muse de humor er wel van in ziet. En daarmee is het negende album van de rampspoedrockers ongekend over-the-top én tongue-in-cheek. Want ook de eindtijd moet wel leuk blijven.
Tim Knol voelt zich lichtjaren beter en iedereen mag het horen. Hij wandelt (alleen maar nog liever met zijn fans), eet gezond, zingt dingen als 'way over yonder' en strooit op Lightyears Better met onbezorgde gitaarsolo's. De Hoornse singer-songwriter die al vaker op het Dylan-orgel speelde doet dat nu à la Planet WavesHe was so much older then, he's younger than that now
Sinds haar laatste album, punkplaat Twelve Nudes, is Ezra Furman niet per se bedaard. Als transvrouw in het VS van '22 heeft ze genoeg om boos op te zijn, maar op All Of Us Flames manifesteert die woede zich duidelijk anders. Misschien is het het feit dat ze nu een gezin heeft - of de afgelopen jaren extra veel Springsteen heeft geluisterd. De muziek is er hoe dan ook rijker op geworden. 
Ja, hij is nog Young Blood, maar op zijn tweede album bewijst Marcus King nog maar eens dat zijn muziek leeftijd- en generatie-overschrijdend is. Wederom maakte hij dit album met The Black Keys' Dan Auerbach, net zo zeer een inspiratie als de oude bluesrotten die ook een bezoekje aan de studio brachten. De ingrediënten zijn min of meer dezelfde, maar King's liedjes zijn er sinds 2019 enkel scherper op geworden. 
Maak het zo luxe als je zelf wil, deze viering van de vele successen van Debbie Harry en co. Met Against The Odds: 1974 - 1982 verschijnen de eerste zes Blondie-albums (Blondie tot aan The Hunter) weer eens fysiek, geremasterd en wel. Plus enkele tientallen demo's, alternatieve versies, outtakes, et cetera. 

 

Verder zijn er deze week nieuwe releases uitgekomen van onder meer Lupe FiascoSilk Sonic (eindelijk op LP!)Panic! At The DiscoBastille en Heather Nova

VelvetMusic.nl maakt gebruik van cookies

Door onze site te gebruiken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Meer informatie in onze privacyverklaring

Ik ga akkoord