Afel-Bocoum-Linde

Linde

By Afel Bocoum

1 -CD
€15.99
€15.99
estimated delivery time
60 business days
estimated delivery chance
40%
release date
04-09-2020
pre- and suffix
40505 3861420
import
No (Holland)
barcode
4050538614206

Genoemd naar de wilde uitgestrektheid bij Bocoums geboortestad Niafunké, is 'Lindé' een opmerkelijke mix van diepe traditie en gedurfde innovatie. Het album werd opgenomen in de hoofdstad van Mali, Bamako, en hecht de eeuwenoude muziek van de Niger aan elkaar met stijlen uit de hele wereld. Op het album treden een aantal eminente Malinese muzikanten aan, waaronder Madou Kouyaté, wijlen 'Hama' Sankaré en Madou Sidike Diabaté, samen met drums van onlangs overleden Afrobeat pionier Tony Allen, trombone door Vin Gordon (Bob Marley / Skatalites) en viool door Joan as Police Woman

Damon Albarn, die samen met World Circuit's Nick Gold als uitvoerend producent bij de opname betrokken was deelt zijn gedachten: “Afel’s voice is one of the treasures of Mali, and this record is a gift to us all.”

Traditionele instrumenten zoals de ngoni, njurkele, kora en calabash vermengen zich met gitaren, percussie en call-and-response zang. Het resultaat is een zacht golvende stroom die uitgaat van een bron die diep in de historische en mystieke tradities van het geboorteland van Bocoum verborgen ligt en die onderweg verrijkt wordt door muzikale zijrivieren en kruisstromen. Het is muziek die eerder stroomt dan klotst, sierlijk, ongedwongen en minimaal van opzet. 

VelvetMusic.nl uses cookies

By using our site, you agree to the placement of these cookies.
More information in our privacy statement

I agree